Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ευάγγελος Χατζηζήσης στον Antennes 93.6: Πώς επηρεάζει τα μάτια τηλεκπαίδευση και τηλεργασία

Κατηγορία Καστοριά

Ο διακεκριμένος χειρουργός oφθαλμίατρος, παιδοφθαλμίατρος, Mscopth, FEBO, Ευάγγελος Χατζηζήσης εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα μάτια μας κατά την διάρκεια του lockdown όπου αυξάνεται η χρήση υπολογιστή τόσο για την τηλεκπαίδευση των παιδιών ή την τηλεργασία όσο και για τη ψυχαγωγία μας.

Μιλώντας στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, εξήγησε πως μπορούν να προκύψουν ενοχλήσεις στα μάτια από την παρατεταμένη εστίαση σε κοντινή απόσταση, όταν δηλαδή βρισκόμαστε για πολύ ώρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του κινητού.

 

«Είναι πιθανό να εμφανιστεί κόπωση στα μάτια, αίσθημα πόνου και βάρους που μπορεί να συνοδεύεται από πονοκέφαλο, ακόμη και θόλωση», επισημαίνει ο κ. Χατζηζήσης και συμπληρώνει:

 

«Mπορεί να παρατηρηθεί και ξηροφθαλμία διότι όταν είμαστε προσηλωμένοι σε κάτι δεν ανοιγοκλείνουμε τα μάτια το ίδιο συχνά, με αποτέλεσμα η προστατευτική δακρυϊκή μεμβράνη να ξηραίνεται ταχύτερα, αναπτύσσοντας αίσθηση ξηρότητας ή ερυθρότητα (κοκκίνισμα) των ματιών. Μελέτες των τελευταίων ετών δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει συσχέτιση στα παιδιά ανάμεσα στην ανάπτυξη μυωπίας και τις πολλές ώρες εστίασης σε κοντινή απόσταση».

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Χατζηζήση στο sentra.com.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 2020 20:05
Δημήτρης Νατσούλης

Ο μικρός για όλες τις δουλειές!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.