Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινητοποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Άργος το Σάββατο (15/06) για τη ρύπανση

Κατηγορία Καστοριά

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό του Άργους Ορεστικού σε κινητοποίηση το Σάββατο 15 Ιουνίου κα ώρα 11πμ στην κεντρική πλατεία του Άργους, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη ρύπανση του νερού και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής. Καλούμε τον λαό του Άργους Ορεστικού, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία να δώσουν δυναμικό παρών, να μη μείνουμε απαθείς μπροστά σ' ένα σοβαρό θέμα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση για προστασία της υγείας και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Γυρίζουμε την πλάτη σ'αυτούς που προσπαθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα για να μη θίξουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών της περιοχής. Δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στο σύστημα που στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ζωές μας.

 

Απαιτούμε:

 

- Την πλήρη έρευνα των αιτιών εμφάνισης των χλωριωμένων ενώσεων του αιθυλενίου στο νερό, τις επιπτώσεις τους σε προστασίας των υδάτινων πόρων, επιφανειακών και υπόγειων της περιοχής, από τη ρύπανση.

 

- Άμεση στελέχωση όλων των αρμόδιων υπηρησιών με επαρκές προσωπικό.

 

- Συστηματικός έλεγχος σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

 

- Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

 

- Να γίνει δωρεάν ιατρικός έλεγχος στους εργαζομένους του κλάδου, να πραγματοποιείται σε μονιμη βάση.

 

- Να μη χαθεί κανένα μεροκάματο για τους εργαζόμενους για όσο διάστημα μείνει κλειστή η επιχείρηση.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιούνιος 2019 16:51
Χρήστος Νατσούλης

Όταν θυμάται να αφήσει το μικρόφωνο, πιάνει το... πληκτρολόγιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.