Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ανέστης Αγγελής στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Ρήγα Βελεστινλή και τους συντρόφους του στη Χίο

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Στον Δήμο της Χίου παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τόμου Ιωάννης και ο Αντιδήμαρχος κ. Στεργιόπουλος Ευάγγελος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης προς τους Εθνομάρτυρες Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» και ο Δήμος Χίου.

 

Με πρόταση του κ. Γεωργίου Σούρλα πρ. Υπουργού – Αντιπροέδρου της Βουλής, στο Βελιγράδι τον Ιούνιο του 2015 οι Δήμαρχοι Φερών, Ζίτσας Ιωαννίνων, Καστοριάς, Βοΐου, Λευκωσίας Κύπρου, και Χίου δημιούργησαν το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» και αποφάσισαν από κοινού να τιμούν κάθε χρόνο τον Ρήγα και τους συντρόφους του στους τόπους καταγωγής τους, διοργανώνοντας εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

 

Φέτος ήταν η σειρά του Δήμου Χίου, ύστερα από τους Δήμους Καστοριάς, Βοΐου και Ζίτσας Ιωαννίνων, να αποδώσει φόρο τιμής για την συμπλήρωση 221 χρόνων από την εκτέλεση του Ρήγα και των συντρόφων του.

Χρήστος Νατσούλης

Όταν θυμάται να αφήσει το μικρόφωνο, πιάνει το... πληκτρολόγιο

Σχετικά Άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.